Završena međunarodna konferencija EURODEM

euro

U sklopu predviđenih aktivnosti posljednjeg dana međunarodnog projekta EURODEM koji je organizirao Grad Trogir u periodu od 03.-08.rujna 2015., a sufinancirala Europska unija u okviru projekta Europa za građane, realizirano je svečano potpisivanje memorandumu o budućoj suradnji.

Memorandum o budućoj suradnji potpisali su predstavnici delegacija gradova sudionika sa svrhom da se osigura održivost projekta, ispred Grada Trogira sporazum je potpisao gradonačelnik Ante Stipčić, a njegov zamjenik Radovan Slade-Šilović sudionicima je uputio riječi pozdrava uz želju da kući ponesu predivne uspomene na grad Trogir.

Ispred organizatora nazočnima se obratila Patricija Pavlov pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i gospodarski razvoj, koja je posebno istaknula važnost održivosti ovog projekata.

Osim brojnih predavanja, drugog dana konferencije u osnovnoj školi „Petar Berislavić” održane su radionice u kojima su sudjelovali delegati gradova partnera na projektu EURODEM. Teme radionica su bile povećanje demokratskog angažmana i sudjelovanja građana EU te budućoj suradnji između gradova partnera na razvoju civilnog društva.

U sklopu RujanFesta organiziranog za vrijeme EURODEMA, održane su brojne kulturno-zabavne manifestacije u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice.