Započela izgradnja luke Soline u gradu Trogiru

tgslika

Početak radova na izgradnji trajektne luke Soline u gradu Trogiru obilježen je, 30. listopada, postavljanjem kamena temeljca.

Uz predstavnike Grada i Lučke uprave radove je otvorio župan Splitsko- dalmatinske županije koji je tom prilikom naglasio kako je luka Soline jedan od 16 projekata prezentiranih javnosti prije nepunih godinu dana, a koji obuhvaćaju brojne otoke i priobalja. Dodao je kako se nakon nekoliko zastoja u procedurama javne nabave ipak krenulo s radovima.

– Ovo je značajna investicija za Grad Trogir, za Veliki i Mali Drvenik, odnosno za cijelu županiju. Na jednom mjestu imat æemo odlièan luèki objekt čiji će gat biti dužine 55 metara, a u sklopu kojeg će biti i spojna cesta do stare magistrale. Ovom prilikom želim pohvaliti gradonačelnika i njegove suradnike, kao i ravnatelja Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Napominjem da je projekt realiziran zajedničkim financiranjem županijske Lučke uprave, Splitsko-dalmatinske županije, resornog ministarstva i Grada Trogira, rekao je Ževrnja ističući kako je investicija u prvoj fazi vrijedna oko 24 milijuna kuna, a odnosi se na gat i na pristupne ceste.

Druga faza će se sastojati od dodatne izgradnje 110 komunalnih vezova i proširenja parkirališta, što znači da Grad Trogir zaista može biti zadovoljan jer kroz ovu investiciju dobiva maksimalnu pomoć otocima koji će se time moći razvijati i u turističkom i svakom drugom pogledu.

– Rok za izvoðenje radova je 14 do 15 mjeseci, što znači da krajem iduće godine očekujemo završetak istih. Županija je u svom proračunu za iduću godinu osigurala 3.5 milijuna kuna i isto toliko za otkup ceste, rekao je ravnatelj Lučke uprave Domagoj Marojević, uz napomenu kako je izvođać radova tvrtka Pomgrad iz Splita.