Vinku Coci u čast

tg

I ove godine, u bajkovitoj srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo, najveća imena hrvatske glazbene scene na festivalu „Slavuji Kamerlenga Vinko Coce”, odat će počast trogirskom slavuju pjevajući njegove najizvođenije pjesme.
Na festivalu u Trogiru će 28.srpnja u 21:00h nastupiti:
Oliver Dragojević, Goran Karan, Jacques Houdek, Mladen Grdović, Tedi Spalato, Giuliano, Miroslav Škoro, Dražen Žerić-Žera, Marko Škugor, Maja Šuput, Grupa Dalmatino, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Marina Tomašević, Igor Cukrov, Katarina Rautek, Petar Dragojević, Antonia Mirat, Boris Oštrić, Emma Uvalić, Alen Đuras, Blanka Smoljić, Marjan Zgonc, klape- Rišpet, Contra, Tragos, Trogir i Čiovo.
Najljepše Cocine pjesme u izvedbi njegovih kolega koji su se od srca odazvali pozivu i sa kulisom čarobne kule Kamerlengo kojom se Trogir s pravom diči, sasvim sigurno će „Slavuje” svrstati u najzapaženije glazbene spektakle ove godine u Hrvatskoj.
Festival je projekt Grada Trogira, a izvršni odbor ovog zapaženog festivala koji čine dogradonačelnik Radovan Slade-Šilović izvršni voditelj,Mugdeir Mugi Tutić umjetnički voditelj i Ratko Bartulović organizacijski voditelj, odlučio je da će na ovogodišnjim „Slavujima” u programskom sadržaju biti zastupljene najizvođenije skladbe koje je pjevao Vinko Coce.
Festival je po svom sadržaju unaprijed predodređen da se njegova programska koncepcija mijenja, ali uvijek će to biti poveznica s trogirskim slavujem i njemu u čast i na uspomenu koju je zaslužio svojom dobrotom i začudnim glasom.
Produkciju festivala preuzela je diskografska kuća „Scardona” gospodina Branka Paića, dok će izvođače pratiti dvanaest članovaOrkestra Joška Banova. Voditeljica programa biti će Lejdi Oreb, a kako se očekuje snimku festivala emitirati će HTV.
Molimo kolege, posebno medije da nas u ovom zahtjevnom projektu podrže te Vam se od srca zahvaljujemo što ste to činili i do sada.