U Trogiru – VI. sajam „SREDNJOVJEKOVNI TROGIR“

kam

Trogir se ponovo, od 12. do 14.svibnja 2017. , vraća u daleki srednji vijek, kada će se u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice grada Trogira, održati VI. SAJAM „SREDNJOVJEKOVNI TROGIR“ – MEDIEVAL FAIR 2017.

 

Trogirski srednjovjekovni festival ima uporište u bogatoj srednjovjekovnoj povijesti Trogira koji je bio i ostao vječna inspiracija. Vraćamo se 600 godina u povijest, u vrijeme kada je ovaj grad, biser pod zaštitom UNESCO-a, bio jedan od najvećih kulturnih centara toga doba. Projekt „Srednjovjekovnog Trogira“ zamišljen je na rekonstrukciji osnovnih društvenih čimbenika: trgovine i obrtništva, jela i pića, glazbe i plesa, običaja i vjerovanja, lakrdijaštva i zabave.

 

Grad sa svojom srednjovjekovnom jezgrom, idealna je kulisa svim događanjima koja će se u četiri dana manifestacije održavati na gradskim ulicama i unutar gradskih kulturnih znamenitosti. Tako će se po cijelom gradu održavati prezentacije starih srednjovjekovnih obrta i radionice umjetničkog stvaralaštva i viteških borbi, a plesači, pjevači, razni drugi ulični zabavljači i lakrdijaši stvarati će dodatno posebnu srednjovjekovnu atmosferu u gradu.

 

Štandovi srednjovjekovnih zanata i proizvoda, kostimirani likovi, tradicionalna jela i pića, ulični zabavljači, te koncerti srednjovjekovne glazbe i viteške igre, posjetiteljima će nastojati približiti jedno razdoblje ljudske povijesti koje brojnim ljudima budi maštu, a pogotovo onim najmlađima. Ovaj sajam biti će održan u periodu 12. do 14.svibnja 2017., te je prigoda da se svi posjetitelji upoznaju sa ponudom sajma i kulturnim programom, u vrijeme turističke predsezone.

 

Okosnica festivala je bogati sajam SREDNJOVJEKOVNI TROGIR  koji svaku godinu privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.

 

Pozivamo Vas da nam se i Vi priključite i tri dana, na organiziranim ili vlastitim štandovima koji će biti postavljeni na gradskoj rivi, trgovima i ulicama Grada Trogira, svim posjetiteljima prezentirate svoje proizvode i usluge, te time doprinesete ugođaju srednjega vijeka na ulicama i trgovima Trogira – grada kao vrijeme starog.

 

U prilogu Vam dostavljamo obrazac Prijavnice za izlagače sa uvjetima izlaganja, a za sva daljnja pitanja možete se obratiti gosp. Mati Čaljkušiću na telefon 021/444-587 ili 091/4128-200 (mate.caljkusic@trogir.hr).

 

U nadi da ćete pronaći interes i pridružiti nam se, od 12. do 14. svibnja 2017. , na ovogodišnjem VI. SAJAM „SREDNJOVJEKOVNI TROGIR“ – MEDIEVAL FAIR 2017, te time pridonijeti uspješnoj prezentaciji autohtonih proizvoda bogate hrvatske baštine, srdačno Vas pozdravljamo,

 

 

GRAD TROGIR

Mate Čaljkušić, mag.nov.