Trogirsko kulturno ljeto …

tgl

U šezdeset dana koliko traje Trogirsko kulturno ljeto održat će se preko 110 manifestacija u kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Očekujemo i Trogirane i goste grada da budu dio zanimljivih događanja, rekao je gradonačelnik Ante Stipčić predsjednik Počasnog organizacijskog odbora, predstavljajući program 45. Trogirskog kulturnog ljeta na press konferenciji održanoj 01. srpnja u Kneževom dvoru.

Govoreći o programu Trogirskog kulturnog ljeta zamjenik gradonačelnika i Izvršni voditelj Radovan Slade-Šilović rekao je kako nas očekuju nezaboravni koncerti i ostala glazbena događanja, kao i zanimljiv dramski sadržaj. Dodao je kako su neizostavni sudionici kulturnog ljeta brojna trogirska društva i udruge.

Posebno je izdvojio otvaranje Trogirskog kulturnog ljeta 03. srpnja, koncert „Opera Selecta”, festival „Slavuji Kamerlenga” koji se održava već tradicionalno četvrtu godinu, nastupe kalsične glazbe u okviru ljetne glazbene škole, spektakularni koncert našeg svjetski poznatog pijanista Maxima Mrvice, te operne arije.

Konferenciji je nazočio i pjevač Marko Škugor najavivši svoj koncert „Zvuci Mediterana” koji će se održati 9. srpnja u Kneževom dvoru, a ujedno će nastupiti i na festivalu Slavuji Kamerlenga koji se održava 13. kolovoza u kuli Kamerlengo.

Umjetnički voditelj festivala Slavuji Kemerlengo Mugdeir Mugi Tutić predstavio je tu već tradicionalnu manifestaciju koja će se u čast njegovom prijatelju Vinku Coci održati 13. kolovoza, a koncert Maxima Mrvice koji će se održati 15. srpnja predstavio je organizator i producent turneje Tomislav Kašljević koji je naglasio kako će Maximov koncert biti vrhunski i zasigurno kruna Trogirskog kulturnog ljeta . Šesteročlani bend koji Maxima prati na koncertima po Dalekom Istoku dolazi iz Engleske, a nastupit će u, kako je rekao, karizmatičnoj kuli Kamerlengo.

Panorama Trogira IIIZa sat i pol uživanja u koncertu takvog umjetnika zaista vrijedi izdvojiti 180, odnosno 160 kuna, rekao je Kašljević.

Inače, visoka pokroviteljica jubilarnog 45. Trogirskog kulturnog ljeta je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, organizator je Grad Trogir, a suorganizator Turistička zajednica Grada Trogira.