Trogirska izložba “Projdi vilo”

tg

Izložba je inspirirana gradom Trogirom kojeg autorica toliko voli, mediteranskim podnebljem, prirodom, morem, kamenom i suncem, kazala je ravnateljica Muzeja grada Trogira dr.sc. Fani Celio Cega otvarajući izložbu „Projdi vilo” mlade dizajnerice Ane Marije Sambol 2. lipnja, u atriju Muzeja grada Trogira.

Sve kod Ane Marije odiše originalnošću, životom i smjelošću svojstvenom mladim ljudima. Ona stvara svoje umjetničke kreacije od prirodnih tkanina, ukrašenih vezom, oslikanih, protkanih duhom Mediterana i „mirisima” prirode.

Izložba, koju se može razgledati do 14. lipnja, složena je s puno duha, poštujući tradiciju, ali na suvremeni način, naglasila je Celio Cega.
– Ovo je opera u dva čina, prvi koji je Trogir darovao meni, i drugi u kojem svoje vrijeme ja darujem njemu: zamotano u konop, izvezeno na platnu, izrezbareno u koži, oslikano na slika2svili, isheklano…potpuno vrijeme, kazala je autorica koja je svoju izložbu „Projdi vilo” posvetila baki i djedu, Mariji–Seki i Špiru Rožić.

Inače, Ana Marija Sambol mlada umjetnica trogirskih korijena je još kao dijete pokazivala sklonost umjetničkom izričaju, modi i estetici te je imala sreće, budući da je upisom na Tekstilno – tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer dizajn tekstila, njena umjetnička žica mogla doći u potpunosti do izražaja. Diplomirala je 2011. godine, a dosada je održala nekoliko zapaženih izložbi.