Trogir: Pogledajte novo dječje igralište na Balančanama vrijedno pola milijuna kuna

trog

Trogirski mališani danas su dobili novo igralište na predjelu Balančane. Nakon što je Brodogradilište Trogir, kao vlasnik zemljišta, odlučilo ustupiti taj prostor Gradu, gradonačelnik Ante Bilić odlučio je da će namjena biti dječjeg karaktera.

Nakon nešto više od mjesec dana radova, moderno igralište vrijedno pola milijuna kuna dočekalo je prve mališane na njihovo potpuno oduševljenje, a jednako tako i oduševljenje roditelja iz jednog od najnaseljenijih dijelova Trogira.

– Drago mi je da smo prepoznali potrebe djece i roditelja. Trogiru su nasušno bili potrebni ovakvi sadržaji kako bi mlade obitelji imale kvalitetniji život, a djeca jedan pravi oblik zabave i rekreacije. U sljedećoj godini očekujem da ćemo realizirati još nova dva od ukupno četiri dječja igrališta koja smo rekli izgraditi. Preostale lokacije su nam Mastrinka, Žedno i Plano – rekao je gradonačelnik Bilić.

Novo igralište na Balančanama, osim velikog poligona za dječju igru s originalnim elementima koja potiču na igru i razmišljanje, na jednom dijelu ima sprave za ulično vježbanje namijenjene svim rekreativcima koji vole vježbati na otvorenom.

Preuzeto sa: dalmatinskiportal.hr