Trogir je jedna od startnih pozicija Međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia

tg

Ovogodišnje izdanje Međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia održat će se od 18. do 23. travnja u 6 etapa diljem Hrvatske.
Treće i dosad najveće izdanje povezat će 12 gradova tijekom 6 dana, što predstavlja jedinstvenu priliku za sve zaljubljenike u biciklizam.
Tim povodom je u srijedu, u uredu zamjenika gradonačelnika Radovana Slade-Šilovića održan sastanak sa predstavnicima organizatora utrke Tour of Croatia, među kojima je nazočio Ivan Črnjarić event i marketing direktor utrke .
Trogir je, kako je dogovoreno, jedna od šest startnih pozicija. Vozit će se 19. travnja , a starta se ispred kule Kamerlengo, uz prigodni program.
Biciklisti će tog dana voziti oko stare gradske jezgre, potom idu na Čiovo gdje će biciklističkim stazama proći do Okruga i Arbanije, preko Čiovskog i malog mosta, a potom ruta nastavlja prema Biokovu (sv. Jure).
Tog dana se očekuje velik broj posjetitelja i natjecatelja, među kojima i pobjednik utrke Giro d’Italia.

– Očekujemo oko 170 natjecatelja iz dvadesetak zemalja, a 180 zemalja će prenositi utrku. To je najveća promidžba Grada Trogira ikad , koja će se ostvariti u jednom danu pred više milijunskim auditorijem, kada snimke Trogira s odgovarajućom porukom o gradu budu obišle svijet, a na nama je da to priredimo na najkreativniji način. Svakako smo zadovoljni što smo ovaj sadržaj ostvarili uz zajedništvo Općine Okrug, s kojom je tradicionalno dobra suradnja, a na taj način će biti u vizualizaciji zastupljena i ljepota otoka Čiova, okruške plaže, dakle prekrasna slika dijela naše rivijere, od arhitekture do prirodnog sadržaja, kazao je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović.

– Grad Trogir je jedinstven i zaista zaslužuje biti domaćin jedne ovako velike sportske manifestacije. Bitna je poruka da ćemo razglednicu Trogira i Čiova poslati diljem svijeta. Hvala Gradu Trogiru i Općini Okrug što su prihvatili domaćinstvo ovoj manifestaciji, rekao je Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke .