Tottenham ponudio premalo za Balića.


Tehnički direktor Tottenhama Franco Baldini jučer je na  pomoćnom igralištu stadiona na Poljudu pratio Andriju Balića  tijekom juniorskog prvenstvenog susreta Hajduka i Splita (3:1).

To je novi dokaz koliko je londonski klub ozbiljno zagrizao za 16-godišnjeg Hajdukovog veznjaka koji bi karijeru mogao nastaviti na White Hart Laneu.

Ne dolazi najviši član struke jednog od najboljih Premierligaških klubova (i bivši pomoćnik izbornika Engleske Fabija Capella, direktor nogometa u Real Madridu i Romi) na drugi kraj Europe, ako nije posao na pomolu.

Proteklih dana razgovarao je Baldini s čelnicima Hajduka, pa i s igračevim ocem, a i uživo se uvjerio u njegov talent (iako je zvijezda utakmice ipak bio Nikola Vlašić).

No ne kupuje klub poput Tottenhama igrača na osnovu jedne utakmice, još od jesenas predstavnici londonskog kluba pomno prate Balića i zadovoljni su viđenim.

Tottenham za Balića Hajduku navodno ponudio oko 3 milijuna eura, u ratama i bonusima, što su čelnici Hajduka ocijenili nedovoljnim.

Financijska situacija u Hajduku je takva da je prodaja igrača nužnost, bez obzira na dob, ali nije se lako ni odreći najtalentiranijeg izdanka svog omladinskog pogona (uz Vlašića).

Baliću se pak čini se i ne žuri baš u inozemstvo, tek će u kolovozu napuniti 17 godina, iza njega je tek 14 seniorskih prvenstvenih minuta.

Baldini je jučer otišao iz Splita, ali razgovori će se sigurno nastaviti, interes Tottenhama ne jenjava, a prema pisanju stranih medija za hajdukovog veznjaka interes su pokazali i Ajax te Marseille