Stravični detalji ubojstva u Trogiru

,.,1

Splitska liječnica Asja Tukić, 61-godišnjakinja čije je beživotno tijelo u lokvi krvi pronađeno u ponedjeljak, oko 14 sati, u stanu u Ulici kneza Trpimira u Trogiru, ubijena je mučki i brutalno s više uboda nožem.
Policija je nakon dojave njezina supruga Željka, koji ju je pronašao mrtvu u stanu, vrlo brzo stigla na mjesto događaja, a kako je nesretna žena ležala na prsima, u prvi je mah bila vidljiva tek jedna ubodna rana na njezinim leđima.

No, kad je na mjesto zločina došla policijska ekipa za očevid, zamjenica ŽDO-a i patologinja splitske bolnice te kad su fiksirali sve tragove i zatim okrenuli žrtvu, vidjelo se da je 61-godišnjakinja brutalno izbodena po trupu i prsima. Kako doznajemo, na tijelu nije bilo vidljivih ozljeda donjeg dijela tijela i glave, no sve će se detaljno utvrditi kad bude provedena obdukcija. Policija je pronašla jedan veći nož, a još se provjerava je li on dio kuhinjskog inventara ili ga je bezobzirni ubojica donio sa sobom.

Policija i Županijsko državno odvjetništvo zasad ne žele izlaziti u javnost ni s kakvim detaljima jer je još u tijeku kriminalističko-tehnička obrada mjesta događaja i zasad prikupljenih dokaza.

Telefonski poziv

– Dežurni zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izišao je na mjesto događaja i u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, i policijskim službenicima Policijske postaje Trogir, proveo očevid na mjestu događaja u stanu u kojem je 6. kolovoza pronađena usmrćena ženska osoba (1957.).

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu provodi izvide tijekom kojih će biti obavljen vanjski pregled i obdukcija mrtvog tijela radi utvrđenja uzroka smrti, kao i druge dokazne radnje s ciljem pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela – službeno je priopćio ŽDO Split.

Sada, nažalost, pokojna liječnica Tukić, fizijatrica koja je radila u Splitskim toplicama u Marmonotovoj ulici, u ponedjeljak ujutro je iza 9 sati krenula iz Splita prema Trogiru kako bi očistila apartman iz kojeg su u 10 sati trebali izići dotadašnji gosti. Desetak minuta prije 11 sati navodno se telefonski čula s jednom prijateljicom. Što se poslije događalo, zasad nije poznato.

Tek kad su novi turisti stigli pred zgradu i htjeli ući u apartman, to nisu mogli jer je nisu mogli dobiti na telefon pa su, navodno, pozvali njezinu kćer koja je, pak, zvala oca i rekla mu da se majka ne javlja. On je potom, oko 13.45 došao u stan i zatekao stravičan prizor.

Prema neslužbenim informacijama, u stanu nema vidljivih tragova borbe, ništa od namještaja i ostalih stvari nije srušeno ili razbacano.

Netaknuta odjeća

Njezino tijelo nađeno je na ulazu u spavaću sobu, a nema tragova da se radi o eventualnom seksualnom zločinu jer je sva odjeća na njoj netaknuta, ni jedan dio ne nedostaje i nema tragova pokušaja spolnog odnosa.

Isto tako, policija zasad nije pronašla dokaze da je iz stana bilo što ukradeno, a ulazna blindo vrata stana bila su zatvorena u trenutku kad je suprug pokojne došao do apartmana. Zasad nema nikakvih tragova da je netko nasilno ušao u stan, što upućuje na to da je žrtva očito poznavala ubojicu. Je li ubojica s njom došao odmah u stan ili ga je ona tek poslije pustila i zašto, trebala bi pokazati istraga.

Istražitelji se nadaju da će se ovo misteriozno ubojstvo vrlo skoro riješiti i da će im u tome pomoći i snimke nadzornih kamera obližnjih zgrada i autobusnog kolodvora.

I jučer su zaposlenici Splitskih toplica, susjedi i prijatelji pokojne liječnice bili u šoku i nitko nije mogao vjerovati da je baš ona žrtva bezobzirnog ubojice. Svi za nju imaju samo riječi hvale, ističu kako je bila divna žena i sposobna i uviđavna liječnica, koja je uvijek bila na usluzi kako pacijentima, tako i svojim kolegama.

Vrijeme ubojstva: nerasvijetljenih sat vremena

9.00 – liječnica Asja Tukić kreće iz Splita u Trogir kako bi uredila stan za goste

10.00 – “stari” gosti odlaze, liječnica počinje pospremati stan, nove goste očekuje nešto malo poslije podne

10.50 – razgovara telefonom s prijateljicom

12.30 – gosti dolaze do stana, ali nitko ne otvara vrata, liječnicu ne mogu dobiti na telefon i nakon nekog vremena nazivaju njezinu kćer

13.00 – kći zove oca, koji kreće prema Trogiru da bi provjerio što se događa sa suprugom

13.45 – suprug liječnice ulazi u stan i otkriva jeziv prizor

 

IZVOR: slobodnadalmacija.hr