Sportski sustret umirovljenika

tg

Za ovaj dan pripremamo se već godinu dana, od našeg posljednjeg druženja”, kazali su umirovljenici pristigli na 6. Sportski susret umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije koji se 18. listopada, u organizaciji SUH-a Trogir, održao u hotelu Medena.

Dvjesto umirovljenika Trogira, Splita, Omiša, Vrgorca i Žrnovnice u cjelodnevnom druženju odmjerilo je snage u igranju šaha, balota, pikada, potezanju konopa, briškule i trešete, u kategorijama za žene i muškarce.
Uspjeh u sportskim disciplinama poželio im je novoizabrani povjerenik SUH-a Splitsko-dalmatinske županije Ivan Bakica –Đildo, a uz moderatora Tonća Baradu obratili su im se i podpredsjednica SUH-a Milica Čavkić, glavna tajnica SUH-a Mira Hendija i bivša dugogodišnja predsjednica SUH-a SD županije Danica Tomić.
Iako su natjecatelji više puta naglasili da im je najvažnije druženje, na kraju su se ipak zbrojili rezultati. U kartama su uvjerljivo pobijedili Trogirani, muška i ženska ekipa. U pikadu je pobjedu odnijela ženska ekipa iz Vrgorca, a muška iz Žrnovnice.
Odmjerivši snage u šahu prvo mjesto osvojila je muška ekipa iz Žrnovnice, a u balotama ženska i muška ekipa iz iste podružnice, dok je potezanje konopa ostalo neriješeno.
Na zajedničkom ručku nastupila je grupa Maestrali, uz pjesmu Ivanke Idvorac Đovane koja je oduševila sve nazočne.
Rekreativci treće životne dobi rastali su se uz pjesmu i ples sa željom da se dogodine sastanu u još većem broju.
Za sam kraj dobili su zahvalnice u znak siječanja na još jedan u nizu uspješan sportski susret.