Snimka iz kabine otkriva posljednje trenutke poginulih iz američkog ‘helikoptera smrti’

-

Nedugo nakon pada helikoptera u njujorški East River, društvenim se mrežama raširila video snimka koja je navodno posljednja snimka jednog od putnika prije strašne nesreće u kojoj je poginulo petero.

Snimku je na Instragramu objavio Trevor Cardigan, 26-godišnji profesionalni fotograf iz Dallasa i jedan od putnika koji su poginuli. Snimao je sebe i suputnike dok su u panoramskom letu razgledavali New York. U kratkom videu vidi se East River i most preko nje. Samo nekoliko minuta nakon što je snimka objavljena na internetu, helikopter se sunovratio

Video je na Instagramu objavio Trevor Cardigan, neposredno prije smrti. Ovaj 26-godišnji fotograf iz Dallasa, Teksas, u videu je prvo snimio sebe i svoje suputnike, od kojih jedan pokazuje palac gore. Kratak video nakon toga prikazuje rijeku, most preko nje i zalazak sunca.

Strašna nesreća i danas je glavna tema američkih medija. Pilot koji je jedini preživio pad u rijeku novinarima je ispričao kako vjeruje da bi torba jednog od putnika mogla biti uzrok pada. Naime, pilot vjeruje da je torba možda ‘pritisnula’ gumb za odbacivanje goriva u izvanrednim situacijama, jer su instrumenti pokazali upravo hitan odvod goriva neposredno prije pada.

Istraga traje, a na Youtubeu je osvanuo i video akcije izvlačenja helikoptera iz rijeke.

 

IZVOR: 100posto.hr