Projekt „Moš ča oš“ i „Sajam mogućnosti“ na rivu privukli velik broj posjetitelja

 

 

ad

 

 

Trideset izlagača, predstavnika udruga, škola, klubova i društava prezentirali su 28.rujna na trogirskoj rivi svoje aktivnosti u okviru projekta OŠ Petar Berislavić „Moš ča oš”, koji se i ove godine provodi na području Trogira i Okruga Gornjeg .

Ravnateljica škole Edita Bratinčević i koordinatorica projekta učiteljica Sandra Mrčela zadovoljne su realizacijom projekta koji za cilj ima poticanje učenika na uključivanje u sportske, kulturne, obrazovne i volonterske programe, a sudeći po broju odazvanih učenika i djece predškolske dobi, realiziran je u cijelosti.

Ravnateljica Bratinčević je ovom prilikom zahvalila svima koji su sudjelovali realizaciji projekta i najavila još iznenađenja za iduću godinu.

U okviru spomenutog projekta održan je i „Sajam mogućnosti” kojeg provodi PP Trogir u suradnji s Gradom Trogirom i Osnovnom školom Petar Berislavić.

Na sajmu je prezentirano Hrvatsko vojno učilište Franjo Tuđman, Eskadrila transportnih helikoptera ZB Divulje, timovi hitne medicinske službe, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, a najmlađe je najviše razveselio trenutak kada je MUP-ov helikopter sletio ispred kule Kamerlengo, a helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nekoliko puta preletio nad rivom .
Građanima su se predstavili i različiti rodovi policije, a moglo se razgledati i službeno policijsko plovilo, upoznati s radom službenog psa za detekciju eksploziva i opremom interventne jedinice policije te je na taj način, u kontaktu s građanima, obilježen i Dan policije i blagdan Svetog Mihovila.

Podsjetimo, 3. listopada od 9 do 11 sati projekt „Moš ča oš” realizirat će se u PŠ Okrug Gornji.