Otvorena izložba „In memoriam Renato Sartori”

slika

Izložba „In memoriam Renato Sartori” otvorena je 11. prosinca, u atriju Muzeja grada Trogira.

Izložbi otvorenoj na umjetnikov rođendan, u prepunom izložbenom prostoru govorile su sa sjetom i suzama u očima Snježana Mayer, predsjednica Likovne udruge Trogir čiji je predsjednik bio i pokojni Sartori, potom dr.sc. Fani Celio Cega ravnateljica muzeja i Daniela Kontić – Strojan, prof. koja je priredila izložbu.

-Dopala me neobična i izuzetna čast organizirati i otvoriti prvu samostalnu izložbu u Trogiru, našeg dragog i svima znanog Renata koji nažalost nije s nama, a kojem se 13. prosinca navršava godina dana od kada nas je napustio. Za potrebe ove izložbe pregledala sam mnogo raznovrsnih Renatovih radova ali sam se odlučila prikazati njegov posljednji ciklus. Naime, Renato se od mladih dana zanimao i bavio alternativnim duhovnim tehnikama, a na taj način su nastala i ova djela. Renato je viskom povlačio crte i odabirao boje te na taj način dolazio u dosluh sa posebnim energijama pa se čitav ciklus naziva „ energijske slike”. Vjerujem da je Renato večeras na poseban način s nama i da se s nama raduje ovoj izložbi i raduje samom životu i gdje god da je, neka mu je Sretan rođendan ! – kazala je dirljivim tonom Kontić-Strojan.

Predsjednica LUT-a Snježana Mayer pozvala je sve sugrađane da dođu i pogledaju radove pokojnog umjetnika na izložbi koja ostaje otvorena do 14. prosinca i može se razgledati u vremenu od 9 do 12 te od 16:30 do 19 sati.

Zahvalila se pri tom Gradu Trogiru, Turističkoj zajednici grada Trogira i Muzeju grada Trogira koji su prepoznali djelovanje udruge i koji im daju potporu u njihovom radu.