Okrug: Projekt sekundarne kanalizacijske mreže treba biti gotov do ljeta 2017.

okrug

 

Nakon što su tijekom protekle dvije godine ispunjene sve formalne pretpostavke za gradnjusekundarne kanalizacijske mreže te nakon što su povodom proslave Dana sv. Tudora svečano otvoreni, sredinom siječnja su i započeli radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže područja Milićevo – Tudori.

U ovoj fazi izgradnje kanalizacijske mreže ugrađivati će se sekundarni kolektori u sljedećimulicama: Rožac, Kralja Tomislava, Uvala Milićevo, Kneza Domagoja, Petra Zrinskog, Sv. Tudora, Okruški put, Liveja, Toć, 30. svibnja, Jerolima Miše i odvojcima Šetališta Stjepana Radića.

Radovi su započeli na ulazu u općinu Okrug te će u prvoj fazi, za koju je planirano da će biti ugrađena do početka nadolazeće turističke sezone, obuhvatiti izgradnju sekundarnih kolektora u ulicama: Rožac, Kralja Tomislava i Uvala Milićevo, što okvirno iznosi oko trećine cjelokupnog projekta.

Izgradnja kanalizacije u preostalim ulicama nastavit će se po završetku sezone, a cjelokupni projekt bi trebao biti završen do ljeta 2017. godine.

Za spajanje kućanstava na novoizgrađene cjevovode najvjerojatnije neće biti potrebno čekati da se završi izgradnja cjelokupnog projekta i dobivanje uporabne dozvole pa to otvara mogućnost da se objekti iz pojedine ulice, čim se završi izgradnja kanalizacije u njoj, mogu spajati na novoizgrađenu mrežu.
Izvor: Okruška kartolina

Preuzeto sa http://www.trogirskiportal.hr/