Odluka na žalbu Šimunića je danas !

Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni danas će odlučiti o slučaju hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića, odnosno o njegovoj žalbi na kaznu Fife.

U četvrtak je održano saslušanje koje je trajalo gotovo cijelo poslijepodne. Josip Šimunić i njegov odvjetnik Davor Prtenjača uz pomoć svjedoka pokušavali su dokazati kako Šimunić skandiranjem “Za dom” nije htio nikoga diskriminirati. Jedan od svjedoka u Lausanni bio je i hrvatski izbornik, Niko Kovač.
Hrvatskog braniča Fifa je kaznila s 10 utakmica zabrane nastupanja za reprezentaciju, a zabranjen mu je i pristup stadionima u Brazilu za vrijeme SP-a. Šimunić se žalio na odluku Fife, a danas ćemo saznati što će reći CAS.

Ako Sportski arbitražni sud u Lausanni uvaži Šimunićevu žalbu, Niko Kovač najavio je kako će Joe ići u Brazil. No treba napomenuti kako u velikoj većini slučajeva CAS samo potvrđuje kazne Međunarodne nogometne federacije.

Šimunić se nakon presude CAS-a može još žaliti Vrhovnom sudu Švicarske, ali izvjesno je da će, ako mu sud danas potvrdi kaznu, ovo zapravo biti kraj njegove reprezentativne karijere.
O Šimunićevom slučaju odlučuje tročlano vijeće na čelu s Nizozemcem Hendrikom Keslerom.