Od petka maškare preuzimaju grad Trogir.

maskaratrogir

 

Nakon što im sadašnji gradonačelnik Ante Stipčić preda ključeve Grada, vlast u Gradu Trogiru preuzimaju maškare.

Ključeve će peuzesti u petak, 22. siječnja, u Gradskoj vijećnici, s početkom u 12 sati, kada će članovi udruge Rašpin Jute održati press konferenciju na kojoj će objaviti program vladavine Gradom.

Jedan od brojnih zadataka bit će im sačuvati grad od daljnjeg tonjenja, jer kako kažu Grad Trogir je jedan veliki dvorac na otočiću, ljepotica Jadrana. U svojoj povjesti više puta je bio razaran, ali ponovno građen i obnavljan. Grad je nadživio mnoge generacije, ali sadašnja briga o baštini nedostaje. Dodaju kako je 1997. godine UNESCO zaštitio Trogir, a 2016. godine se svi pitamo: „Koliko ulažemo u očuvanje kulturne baštine?” Ističu kako mnoge građevine trebaju restauraciju i da nam grad tone. U gradu živi sve manje i manje ljudi. Zar sve ovo nije dovoljan razlog da se trgnemo, otvorimo vrata i ponistre i da sunčane zrake unesu toplinu i otjeraju sivilo s ulica, jer sliku Trogira treba saćuvati, jasni su članovi udruge Rašpin Jute.

Kako je izvijestio Tonći Barada, predsjednik udruge, nakon što maškare zavladaju gradom, 6. veljače od 10 do 12 sati održat će se dječji karneval u sportskoj dvorani

“Trogirski karneval” održat će se u subotu, 6. veljače s početkom u 15,00 sati.

Svi ljubitelji maskenbala istog dana moći će se zabaviti u hotelu Medena s početkom u 19 sati.

Preuzeto sa http://www.trogir.hr/