Novi detalji brutalnog ubojstva u Trogiru

,.,5

Dio istražitelja splitske policije proveo je današnji dan na kontinentu pokušavajući utvrditi jesu li četiri mlade turistkinje iz Velike Britanije i Španjolske na bilo koji način povezane s brutalnim ubojstvom 61-godišnje splitske liječnice Asje Tukić koja je u ponedjeljak nešto prije 14 sati pronađena mrtva u stanu u ulici kneza Trpimira u Trogiru.

Možda ih je na takvu pomisao uputila i činjenica da je tijekom očevida u stanu, u lokvi krvi koja se širila oko žrtvinog tijela, pronađen djelomični otisak odnosno trag tenisice malog stopala, pretpostavlja se manjeg broja, do 40.

Vjerojatno je baš to uputilo istražitelje da pomnije ispitaju mogućnost da je ubojica koji je s nekoliko uboda nožem u prsa usmrtio liječnicu možda ženska osoba, a upravo su četiri djevojke bile posljednje koje su izašle iz unajmljenog stana Asje Tukić.

No, kako doznajemo, djevojke stare oko 18 godina zaustavljene su u blizini Zagreba gdje su stigle vlakom, a nakon razgovora s njima i poligrafskog testiranja zaključeno je da nemaju veze s groznim ubojstvom. Također, spominjala su se i navodna dva mlada državljana Velike Britanije koji su bili u stanu s navedenim djevojkama, no i mogućnost da su oni umiješani u ubojstvo istražitelji su također, nakon pomnog provjeravanja, odbacili.

Ipak, usprkos tome što manji otisak upućuje da je u pitanju žena kao mogući počinitelj, istražitelji ne odbacuju ni mogućnost da se radi i o muškarcu nižeg rasta.

A postavlja se i pitanje je čiji je trag odnosno je li otisak ubojičin ili je mjesto ubojstva kontaminirano prije dolaska ekipe za očevide, moguće od liječničke ekipe ili nekog drugog tko je bio u stanu nakon otkrića tijela.

Nesretna liječnica pronađena je nakon što se tog jutra uputila iz Splita u Trogir očistiti stan za djevojkama koje su otišle te ga pripremiti za dolazaknovih gostiju koji su trebali stići oko 14 sati. Kako se nije javljala na pozive njena je kćer zvala oca koji je došao i vidio stravičan prizor teodmah pozvao policiju.

Prvo se pretpostavljalo da je usmrćena ubodom nožem u leđa, no tijekom očevida utvrđeno je da je žrtva izbodena po trbuhu i prsima.

Za sada je poznato da očevidom nije utvrđeno da je iz stana nešto ukradeno, a na tijelu nesretne fizijatrice nema tragova obrambenih rana niti tragova koji upućuju na seksualni napad. Također, nema ni tragova nasilnog ulaska u stan pa se pretpostavlja da je ubojica netko koga je poznavala i u koga je bez problema pustila u stan.

Istražitelji nisu imali sreće sa snimkama sigurnosnih kamera, postavljenim nekoliko desetaka metara od ulaza u zgradu, jer nisu radile.

Na mjestu ubojstva nije pronađen žrtvin mobitel, za koji je utvrđeno da je isključen te ga se ne može locirati. Logična je pretpostavka da ga je ubojica odnio sa sobom i možda uništio. Svi ostali mobiteli osoba povezanih sa žrtvom su vještačeni.

Istraga se nastavlja i nema sumnje da je splitska policija upregla sve raspoložive snage i najbolje ljude da riješi ovo brutalno ubojstvo.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr