Noć muzeja: Trogirski sport od početaka do današnjih dana

.1.-

Trinaesta Noć muzeja održala se ovog petka diljem Hrvatske u brojnim muzejima, pa tako i u trogirskom, u kojem je organizirana osmi put zaredom.

Ove godine manifestacija se odvijala pod olimpijskim geslom „Važno je sudjelovati”, a glavna tema bila je Muzeji i sport – brže, više, jače. Muzej grada Trogira i ovu je godinu odlučio posjetiti velik broj Trogirana i žitelja susjednih gradova i općina.

Osim pedagoških radionica „Tica trkačica” i tradicionalne tombole, košarkaškog turnira te stručno vodstvo stalnim postavom, središnje događanje ovogodišnje trogirske sportske Noći muzeja bilo je premijerno prikazivanje kratkog dokumentarnog filma pod naslovom “Kratke priče iz trogirskog sporta”.

Autorica filma Suzana Jurković je u suradnji s Muzejom grada Trogira, veteranima i podmlatkom trogirskog sporta te Karnevalskom udrugom Rašpin Jute prikazala dio trogirske sportske priče i kako kaže, bilo bi lijepo realizirati nastavak filma jer trogirski sportaši to zaslužuju.

-Film je naišao na velik odaziv posjetitelja i svi su ga lijepo prihvatili. Autorica je načela temu koju bi trebalo nastaviti, kazala je ravnateljica muzeja dr.sc. Fani Celio Cega.

Košarkaški turnir se igrao u sportskoj dvorani Vinko Kandija, a poredak je sljedeći:
1. K.K. Trogir, Trogir
2. Š.K. “Dražen Petrović”, Šibenik
3. K.K. “Split”, Split

Najbolji igrač, strijelac turnira je Toni Bilić, K.K. Trogir.

Podsjetimo, sportska tema za Noć muzeja 2018. dodatno je bila potaknuta i činjenicom da će se Europsko prvenstvo u rukometu održati u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja, ali i skorašnjim Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom gradu Pyeongchangu, koje će se održati od 9. do 25. veljače.

IZVOR: trogir.hr