Misionar djeci Trogira : Hvala Vam u ime djece Ruande

misi

Polaznici dječjeg vrtića Maslina i OŠ Petar Berislavić priredili su nedavno  za djecu Ruande humanitarnu predstavu pod nazivom „Afrička priča”.

 

Novac od ulaznica čiji je iznos bio simboličnih 10 kuna namijenili su mališanima u toj siromašnoj zemlji kako bi im pomogli svojim skromnim prilogom.

Zahvalu za taj njihov humani čin u utorak im je uputio don Danko Litrić, već godinama misionar u toj dalekoj zemlji.

On je, naime, posjetio OŠ Petar Berislavić, u kojoj su ga srdačno dočekali polaznici dječjeg vrtića Maslina, učenici nižih razreda, njihove tete i učiteljice, zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović, ravnateljica DV Trogir Ana Belas i ravnateljica škole Edita Bratinčević .

Uz riječi zahvale don Danko je zaslužnima za realizaciju predstave Afrička priča i za novčanu pomoć, donio  prigodne poklone koje su za njih ručno izradili mali prijatelji iz Ruande.

Djeci je ispričao o teškom načinu života djece u toj siromašnoj zemlji, koji su sretni kada mogu međusobno podijeliti i jedan bombon,što je trogirske mališane itekako ražalostilo te su  poručili  svojim prijateljima da će im čim prije ponovo pomoći svojim prilogom.

Podsjetimo, tete Ivana Buličić i Vjekica Bilić te učiteljica Mihaela Russo djecu su pripremale za spomenutu predstavu , kojoj je uz OŠ Petar Berislavić i DV Trogir, potporu dao i Grad Trogir.

Ista je realizirana zahvaljujući inicijativi profesorice Ivane Bilić, nečakinje don Danka, koji je već jednom bio u posjetu trogirskim mališanima.