Ministar Butković u petak o mostu za Čiovo

tg
ŠIBENIK – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u četvrtak da će sutra na konferenciji za novinare izvijestiti o daljnjim aktivnostima na izgradnji mosta kopno – Čiovo.

O tome ćemo izvijestiti sutra na konferenciji za medije u Hrvatskim cestama, rekao je Butković u Vodicama gdje je obilazio tamošnja javna gradilišta.

Iz Hrvatskih cesta potvrdili su da će se konferencija za novinare održati u petak u 11 sati u sjedištu tvrtke.

Hrvatske ceste u ponedjeljak su izvijestile kako do četvrtka tj. do danas, nastavljaju pregovore s novom Upravom Viadukta o gradnji mosta kopno-otok Čiovo i da bi se u petak trebalo definitivno znati nastavlja li Viadukt graditi most.

Viadukt je 20. ožujka izvijestio Hrvatske ceste da izgradnja mosta kopno – otok Čiovo neće biti završena do kraja godine, iako je ugovoreni rok do sredine ovogodišnjeg lipnja, a Hrvatske ceste tada su poručile kako nije isključen raskid ugovora s Viaduktom.

Vrijednost tog mosta doseže 207 milijuna kuna, od čega je 176,7 milijuna kuna iz EU-ovih fondova.

Bivši predsjednik Uprave Viadukta Joško Mikulić ustvrdio je da Viadukt kasni uz ostalo zbog lošeg projekta temeljenja mosta i kašnjenja zbog izrade čelične konstrukcije, za koje po njegovoj ocjeni Viadukt nije odgovoran i zbog čega će pretrpjeti značajnu financijsku štetu.

Kako je most trebao izgledati pogledajte tu : Fascinantni izgled budućeg Čiovskog mosta

Glede zapleta oko sazivanja skupštine Zračne luke Rijeka, ministar Butković kazao je da iz Vlade nisu najavljene nikakve ostavke u Zračnoj luci Rijeka, nego je Vlada skupštini predložila raspis natječaja za novu upravu.

Sadašnja uprava sazvala je skupštinu koja nije pratila uredbe Vlade, pa je Ministarstvo sazvalo drugu. Na kraju, neće biti nit jedne niti druge skupštine, već ćemo za desetaka dana održati sastanak na koji ćemo pozvati sve iz vlasničke strukture Zračne luke Rijeka i nadam se dobiti i novu upravu i novu budućnost za nju. O tome sam pričao sa županom primorsko-goranskim Zlatkom Komadinom, rekao je Butković.

Najstariji neovisni kaštelanski portal : Kastela.COM

Istaknuo je da je država vlasnik 55 posto Zračne luke Rijeka i da u nju dosta ulaže te da bi bilo dobro i da drugi u nju ulažu barem približno koliko i Vlada.

“Brojem putnika nisam zadovoljan, iako on raste. Ali, taj porast je vezan i uz ono što nudi i kako se razvija turizam u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji. Uglavnom, riječ je o političkim igrama SDP-a koji političke poene u Primorsko-goranskoj županiji pokušava zaraditi na suprotstavljanju Vladi i Zagrebu”, ocjenjuje Butković.

IZVOR: seebiz.eu