Klis predsijeda hrvatskim povijesnim gradovima, a Grad Trogir uz Rovinj, Karlovac i Varaždin potpresijeda HUPG-om

portaltg

 

Hrvatska udruga povijesnih gradova u Varaždinu je proslavila petu godinu djelovanja, a na svečanoj sjednici, koja je bila i izborna, za predsjedatelja je izabrana Općina Klis i njezin načelnik Jakov Vetma.
Članovi udruge, tajnim su glasovanjem odlučili da će potpredsijedanje pripasti gradovima Rovinju, Trogiru, Karlovcu i Varaždinu.

Svečanoj sjednici u Varaždinu nazočili su gradonačelnik Ante Stipčić, njegov zamjenik Radovan Slade-Šilović te Patricija Pavlov, pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i gospodarski razvoj.
Svi Gradovi, članovi udruge dobili su priznanja, među njima skupnu je dobio i Grad Trogir, dok je u pojedninačnim kategorijama, za promicanje vrijednosti udruge HUPG nagrađen zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović.

Predstavnici Trogira nazočili su i sastanku u Turističkoj zajednici Grada Varaždina gdje su u razgovoru s direktoricom Jelenom Toth razmijenili iskustva o organiziranju velikih manifestacija poput varaždinskog Špancirfesta, kulturne manifestacije, tijekom koje ‘Barokni grad’ obiluje životom i zanimljivim događanjima.

Inače, Hrvatska udruga povijesnih gradova osnovana je 2011. godine radi promicanja interesa gradova s bogatim kulturno-povijesnim naslijeđem. Udrugu čini 20 gradova i općina, pet iz kontinentalnog dijela Hrvatske i 15 s Jadrana. Sjedište joj je u Dubrovniku i pridruženi je član Europske udruge povijesnih gradova i regija
Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš istaknuo je da se na takvim zajedničkim skupovima razmjenjuju primjeri dobre, ali i loše prakse, te kako je namjera da svaka od 20 članica barem jedanput organizira sastanak u svom gradu.

Izvor: http://trogir.hr/