Karnevalsko ludilo na ulicama Trogira

karnevaltg

 

Barem na kratko svi sudionici trogirskog karnevala postali su netko drugi i pokazali svoje maske prodefiliravši ulicama grada u subotu, 06. veljače.

Karnevalske skupine kretale su se poznatom rutom, od parkinga Brodotrogira, gradskom jezgrom i rivom do Trga Ivana Pavla II, a povorku su predvodili DVD Trogir, Segetske mažoretkinje, Narodna glazba Trogir, meštar od maškara Tonći Barada i posebno za karneval pripremljena kočija s dva maškarana konja.

Velikoj povorci trogirskih maškara, u kojoj je bilo konja, kamiona i ostalih prijevoznih sredstava pridružile su se i omiške maškare.

Veselje, smijeh i dobra glazba odzvanjali su na gradskom trgu, uz prigodni program kojeg su realizirali Amatersko kazalište Trogir i Udruga Rašpin Jute čiji su članovi poručili kako će za vrijeme njihove kratke vladavine u gradu biti samo kruha i igara.

Nažalost ovu godinu povorku nije predvodio dosadašnji gradonačelnik Valentin Buble –Vale, a budući je on dobri duh grada i karnevala, članovi Rašpin Jute poručuju , nitko neće i ne može zauzeti njegovo mjesto.

Na kraju karnevala na Žudici je spaljen Jute – Brod prigodno nazvan Pinokio, na kojem je stajala poruka: „Glasali smo za Most, sad nam je u grlu kost.”

Izvor: http://trogir.hr/