Kamen temeljac za novi vatrogasni dom

teme

– Nadamo se da će novi vatrogasni dom nakon polaganja kamena temeljca biti u potpunosti dovršen za razliku od postojećeg kojeg smo počeli raditi prije pune 24 godine i nažalost nikada ga nismo do kraja dovršili, kazao je to predsjednik DVD-a Trogir Ivan Vukman (Učo) pozdravljajući predstavnike gradskih vlasti uz gradonačelnika Antu Stipčića, predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanadera i čelnike susjednih vatrogasnih društava i općina koji su nazočili postavljanju kamena temeljca za novi vatrogasni dom u Trogiru, na lokaciji Balančane.
Kamen temeljac položio je uz Antu Sanadera, gradonačelnik Ante Stipčić kojem su na pomoći bili članovi DVD-a Trogir, a istog je blagoslovio župnik župe Gospe od Anđela don Stipan Bodrožić.

Investitor je Arsen Đurov, vrijednost investicije novog vatrogasnog doma je oko 10 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se do kraja srpnja.

-Ovo je velik događaj za cijelu Hrvatsku jer Trogir je važan čimbenik u hrvatskom vatrogastvu sa svojom stogodišnjom tradicijom. Ovdje će se stvoriti veoma važni uvjeti za razvoj vatrogastva, od kvalitetne obuke do što uspješnijih intervencija, kazao je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Gradonačelnik Ante Stipčić položivši kamen temeljac rekao je da novi vatrogasni dom ima izniman značaj za Grad Trogir i trogirske vatrogasce koji će tako dobiti nove, bolje i kvalitetnije sadržaje.
-Veselimo se tome i vjerujemo da će investitor ispoštovat rokove gradnje kako bi naši vatrogasci što prije prešli u novi vatrogasni dom, zaključio je gradonačelnik Stipčić.