Jedriličarski klub Trogir se vratio s natjecanja !

Nakon Splita, Italije i Francuske naši su se jedriličari vratili kući

 

Završena regata sv. Dujma za Optimiste

U Splitu je JK “Mornar” bio domaćin kriterijske regate (1.6) za Optimiste od 08. – 11. svibnja 2014.

Uz prijavljena 145 natjecatelja JK “Trogir” sudjelovao je sa 11 natjecatelja. Vrijeme na regatnom polju bilo je vrlo promjenjivo kroz tri dana regate. Prvi dan jedrilo se po maestralu, drugi dan po vrlo laganom zapadnjaku, a treći dan obilježilo je jugo od oko 15 čvorova uz velike valove. Odrađeno je sedam plovova, a onaj najgori se i odbacio.

Rezultati naših Optimista: 32. Josip Svilan, 37. Luka Rožić, 66. Đani Muhar, 95. Vlatko Marušić, 96. Kristijan Buličić, 106. Ivan Miše, 114. Marko Hrabar, 120. Nikola Stipčić, 123. Gabrijel Šimunović, 128. Sa Zhang i 140. Srećko Šimunović.

Završeno EP za Finn

Završilo je Europsko prvenstvo klase Finn koje se održavalo u francuskom La Rochellu od 02. – 10 svibnja.

Teško prvenstvo, obilježeno diskvalifikacijama, nadoknađivanju zbog izgubljenog prvog dana bez vjetra, velika flota od 101 jedriličara, a svi startaju u isto vrijeme.

Posljednji dan jedrio se i finalni plov, te medal race za 10 najboljih.
Tudor je regatu završio na 46. mjestu i izborio mjesto za Svjetsko prvenstvo u Santanderu koje je na rasporedu u rujnu što je i bio njegov cilj ove i prošle regate (Svjetski kup u Hyeresu).

Rezultati Hrvata: 5. Ivan Kljaković Gašpić, 21. Milan Vujasinović, 39. Josip Olujić, 46. Tudor Bilić, 47. Nenad Bugarin i 82. Dan Lovrović.
Četvorica Hrvata putuju u Španjolsku, a uz Ivana i Milana, Josip i Tudor izborili su svoj put.
Naslov europskog prvaka uvjerljivo je osvojio Britanac Giles Scott, srebrni je Slovenac Vasilij Žbogar, bronca je pripala Britancu, Edwardu Wrightu.
Sad slijedi odmor, a zatim pripreme za Svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijadu u Riu 2016.

Završen Olympic Trentino Week na Gardi

Završen je Europski kup na jezeru Garda, poznatiji kao Olympic Garda Trentino Week koji se održavao od 07. – 11. svibnja 2014.

Regata, pod domaćinstvom par talijanskih klubova, je ugostila sve Olimpijske klase, osim klase Finn koja je u isto vrijeme bila u Francuskoj na Europskom prvenstvu. Naš dvojac u klasi 470 završio je regatu na 13. mjestu. Rezultat bi sigurno bio bolji da nisu imali problema sa flokom. Ali s obzirom da je u međuvremenu Dalmatia Charter na čelu s Ivicom Bublom osigurala novi flok koji ih je dočekao na povratku iz Italije, problema više neće biti.

Odvoženo je osam regata kroz četiri dana, a najboljih 10 borilo se posljednjeg dana za medalje.
Pobjednici iste klase su upravo Hrvati, posada Fantela/Marenić, dok je u klasi daskaša pobjedu odnio Luka Mratović.