EKOLOŠKA AKCIJA ČIŠĆENJA PODMORJA

 

 

abc2

U organizaciji Grada Trogira i Gradskog društva Crvenog križa Trogir u subotu, od 9 do 13 sati odžana je ekološka akcija ronjenja i čišćenja podmorja u Trogiru.

Nekoliko ronioca i volontera Crvenog križa čistili su na lokaciji priobalja od istočnog dijela velikog Čiovskog mosta, uz park Žudiku do malog kamenog mosta.

Organizatori akcije su Grad Trogir s ekološkim projektom „Plava čistka” i Gradsko društvo Crvenog križa Trogir s ekološkim projektom „Crveni križ u plavom okviru” u kojem sudjeluju ronioci Pomorsko športske udruge Saldun iz Okruga Gornjeg i ronioci DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca, zajedno sa predstavnicima Grada Trogira i volonterima GDCK Trogir te u suradnji sa Trogir Holdingom.

Cilj ove akcije je promicanje ekološke osviještenosti javnosti i briga o zaštiti priobalja kroz čišćenje podmorja umrežavanjem lokalne zajednice, Društva Crvenog križa i ronilačkih klubova i centara u smjeru održivosti budućih eko-akcija te kroz mapiranje i izvješća o prikupljenim količinama i vrsti otpada.