“Dobre Vile“ otvorile svoja vrata za potrebite sugrađane

dobre vile

 

Trogirska socijalno-humanitarna udruga „Dobre Vile“, neprofitna,nevladina i nestranačka udruga u petak je otvorila svoja vrata za sve potrebite sugrađane.

Udrugu čiji rad je javan i otvoren za članstvo, a koja ima sjedište  u ulici Kardinala Alojzija Stepinca 78b,  predstavile su predsjednica Ivana Krstulović, tajnica Zdravka Kreković, članica Žanet Puović, a ispred nizozemske humanitarne organizacije PortAgore, koja financijski i materijalno podupire rad udruge, nazoičnima se obratila Viktorija Kristić.

Zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović tom prigodom je izjavio kako će Grad uz ostale udruge grada Trogira stajati i uz ovu novu koja ima plemenite i humane ciljeve.

Krstulović je predstavljajući udrugu, koja se prostire na 120 m2,  istaknula kako se rad u udruzi temelji na volontiranju, s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanje kvalitete života potrebitih, poboljšanju standarda života zajednice, posebice socijalno osjetljivih skupina. Naglasila je kako će udruga uz organiziranje humanitarnih akcija, organizirati radionice,  savjetovanja, predavanja, seminare i druge stručne skupove o problemima potrebitih, a sve akcije i rad udruge mogu se pratiti na Facebook stranici Dobre Vile.

-U pripremama smo za  otvorenje Socijalne samoposluge, na istoj adresi,  kako bi svojim sugrađanima omogućili dostojanstven život. U prostoru udruge imamo uređen boravak za djecu i odrasle, a posebno umirovljenike, koji žele  pogledati TV ili pak zaigrati neku društvenu igru. Već su mnogi čuli za naš rad te nam donose  hranu, odjeću i ostale potrebštine što vrlo rado podijelimo svima koji nam zakucaju na vrata, kazala je Krstulović, i pozvala sve svoje sugrađane kojima je pomoć potrebna da se s velikim povjerenjem obrate udruzi. 

Zahvalila je svima koji podupiru njihov rad, a posebice PortAgori, Gradu Trogiru i Trogir Holdingu. Podsjetila je na činjenicu kako su zahvaljujući nizozemskoj organizaciji PortAgori i volonterima grada, uoči otvorenja, uz brojne humanitarne akcije obradovali potrebne u Domu na Čiovu, donirali dio namještaja za ambulantu na Drveniku Velikom, donacijama pomogli udruzi Betlehem (trudnicama i njihovoj djeci napuštenim od obitelji) te za Božić obradovali  mališane na liječenju u KBC-u Split .

Uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika pjesmom su otvorenje uzveličali sastav Rovinježovi iIvanka Idvorac-Đovana.

Preuzeto sa http://www.trogirskiportal.hr/