Detalji nesvakidašnje pljačke kod Trogira

,.,4

Splitska i trogirska policija tragaju za dva razbojnika koja su u noći između srijede i četvrtka oko 3 sata upali u obiteljsku kuću u Segetu Gornjem i opljačkali stariji bračni par.
– Rano jutros oko 3 sata u Segetu Gornjem dvije nepoznate maskirane osobe nasilno su ušle u obiteljsku kuću i prijeteći zasad nepoznatim predmetom 88-godišnjaku i 84-godišnjakinji ukrali novac. Obavlja se očevid na mjestu događaja i traga za počiniteljima – izvijestili su iz policije.

Doznajemo da su razbojnici bili maskirani kapama s prorezima na očima te da su iznenađenom vremešnom bračnom paru ozbiljno prijetili, govoreći im da će ih ubiti ako im ne daju novac. Oni su im dali nekoliko tisuća kuna, koliko su imali, no to očito nije zadovoljilo razbojnike pa su im ispreturali stvari i porazbacali sve po kući, tražeći još.

Očigledno su imali informaciju da starci, koji žive sami, imaju dosta novca i da bi plijen mogao biti bogat. Prije očigledno pomno planiranog prepada, navodno su im čak prerezali i telefonske žice te prekinuli struju kako ne bi mogli pozvati u pomoć.

Pokušali smo jučer razgovarati sa žrtvama, no kad smo došli do njihove kuće u neposrednoj blizini Zadružnog doma u Segetu Gornjem, dočekao nas je policajac u civilu koji je sjedio na stepenicama. Kazao nam je da su oštećeni u kući, da kolege s njima još razgovaraju, a onda je iz kuće izišla sestra 84-godišnje žrtve, koja je i sama bila u vidljivom šoku.

– Nemojte, molim vas, ništa pitati, razumite nas, oni su stari i u šoku su još uvik, ne mogu virovati šta in se dogodilo – kazala nam je i potvrdila da su prije pljačke lopovi prerezali telefonske žice.

Policija je nadalje izvijestila da su dva sata poslije, nešto prije 5 sati, na autocesti A1 na odmorištu Mosor-sjever kod Trnbusa, u benzinsku postaju ušla dva nepoznata muškarca i prijeteći pištoljem prema zaposlenicima otuđili novac i pobjegli. Po prvim informacijama, također su uzeli nekoliko tisuća kuna, a policija još ne zna jesu li ova dva razbojstva na bilo koji način povezana.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr