Dani Kairosa

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pozivamo likovne umjetnike, ulične zabavljače, glazbenike, izvođače svih vrsta umjetnosti da nam se od 27. – 29. lipnja 2014 pridruže u Trogiru na petom festivalu DANI KAIROSA – FESTIVAL SRETNOG TRENUTKA.

ANTIČKI SAJAM – sve dane festivala na ulicama grada održavati će se antički sajam, gdje će izlagači na svojim štandovima izlagati/prodavati suvenire i rukotvorine od prirodnih materijala, autohtonu hranu, antikvitete, proizvode napravljene po prirodnim izvornim recepturama kao što se to proizvodilo i radilo u stara vremena.

Posebni naglasak tijekom antičkog sajma dati će se proizvodima mediteranskog podneblja kojima se trgovalo u doba dok je Trogir još bio grčka kolonija Tragurion. Maslinovo ulje i proizvodi od maslinovog ulja, vina, likeri, suho voće, ljekovito bilje, začini, suhomesnati proizvodi, riba, sirevi, izvorne gastronomske delicije, proizvodi od gline i keramike, drva, metala, prirodne tkanine, nakit od prirodnih materijala, prirodna kozmetika i sl.

ULIČNI ZABAVLJAČI – u doba antike umjetnost se stvarala na ulicama, mjestima na kojima se živjelo, radilo i trgovalo. Grad Trogir biti će u ove dane festivala mjesto ulične umjetnosti i radosti, grad plesača, glazbenika, akrobata, žonglera……… Svi oni imati će svoje mjesto na ulicama vječnog grada Trogira.

LIKOVNI UMJETNICI – slikanjem će dočarati svoja umijeća na ulicama, u parkovima, uz more, pokušavajući uhvatiti Kairosa u trenutku njegovog leta za neuhvatljivi pramen kose i tako barem na kratko doživjeti svoj sretni trenutak.

ANTIČKA KUHINJA – za prezentaciju antičkih jela pobrinuti će se ugostitelji grada Trogira svojim vrhunskim kulinarskim umijećima, kao i gosti iz drugih antičkih gradova.

ANTIČKE IGRE – kao što je svima poznato, športske igre nastale su u doba antike te će dodatnu čar Festivalu dati i natjecanja u antičkim športskim igrama kao što su: veslanje, jedrenje, trlja, antički nogomet, antičke balote…… Sve ove igre nastale su u davna vremena i kao takve igraju se i danas. Grad Trogir ovom prilikom ugostiti će i predstavnike ostalih antičkih gradova Dalmacije ali i drugih krajeva Hrvatske.

POTRAGA ZA KAIROSOM – Naravno u potragu za skrivenim Kairosom krenuti će se i ove godine. U Noći Kairosa tragači će u potrazi za svojim sretnim trenutkom naučiti mnogo o tajnama uskih gradskih kaleta, grbova na plemićkim dvorima, crkvama, a sve to kroz igru koja u svima nama budi uspavanu djecu – jer igra je u čovjeku od pamtivijeka.

Prijavnicu za sudjelovanje potražite na službenim stranicama grada: www.trogir.hr