Budite i vi u četvrtak dio projekta „Moš ča oš“ i manifestacije „Sajam mogućnosti“

 

 

 

z

Projekt OŠ Petar Berislavić pod nazivom „Moš ča oš” i ove se godine godine provodi na području Trogira i Okruga Gornjeg.

Osmišljen je s ciljem poticanja učenika na uključivanje u sportske, kulturne, obrazovne i volonterske programe, a realizirat će se 28. rujna od 10 do 15 sati na trogirskoj rivi i 3. listopada od 9 do 11 sati u PŠ Okrug Gornji.

U okviru projekta „Moš ča oš” održat će se i „Sajam mogućnosti” kojeg provodi PP Trogir u suradnji s Gradom Trogirom i Osnovnom školom Petar Berislavić.

Program je namijenjen učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima i tom prilikom predstaviti će im se različite sportske, kulturno-umjetničke i druge udruge, koje će ih upoznati sa svojim sadržajima kako bi za sebe mogli odabrati aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

Na sajmu će se prezentirati i žurne službe – vatrogasci, hitna pomoć, Hrvatska gorska služba spašavanja, a posjetitelji će imati priliku razgledati i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Građanima će se predstaviti i različiti rodovi policije, a moći će se razgledati i službeno policijsko plovilo, upoznati se s radom službenog psa za detekciju eksploziva i opremom interventne jedinice policije te će se na taj način, u kontaktu s građanima, ujedno obilježiti i Dan policije i blagdan Svetog Mihovila.