Brodotrogir- Songa Hawk na doku u Trogiru!!

U doku trogirskog škvera brodovi se redovito izmijenjuju, Malinska i Laslovo privezali su se za opremnu obalu, a slijedeći period u doku rezerviran je za servisiranje i održavanje tri tankera.
Jučer je ušao prvi od tri dogovorena tankera, pod nazivom SONGA HAWK (127.90*20). Tanker plovi pod zastavom Marshall otoka, a njime upravlja Songa shipmanagement Ltd, tvrtka koja se nalazi u sastavu Blystad grupe s kojom Brodotrogir d.d. već duže vrijeme efikasno surađuje. Songa Hawk je tanker novije izgradnje, izgrađen 2009. godine u Južnoj Koreji i ove godine mu istječe petogodišnja klasa radi čijeg produženja se i nalazi u doku.

Kako bi se zadovoljili postavljeni kriteriji za dobivanje petogodišnje klase, djelatnici remonta obavit će sve potrebne radove što podrazumijeva čišćenje, podvodno i nadvodno bojanje oplate, izmjenu cinkova kao i pregled, održavanje i reparaciju različitih strojeva i opreme koja se nalazi u strojarnici i po palubama. Ukoliko sve bude išlo po planu tanker će se razdokovati polovicom ovog mjeseca.

Nakon uređenja ovog broda u dok će ući m/t Sepen, iz flote domaćeg brodara Dinamarin d.o.o., koji već duži niz godina svoje brodove remontira u našem doku, a potom i drugi tanker iz flote Songa shipmanagement Ltd-Songa Opal.

Songa Hawk tanker na dok u Trogiru