6. Antički sajam „DANI KAIROSA – TROGIR 2015″

tg

U Trogiru će se u organizaciji Grada Trogira i Turističke zajednice grada Trogira od 19. do 22. lipnja 2015., održati 6. Antički sajam „DANI KAIROSA – TROGIR 2015″ – Festival sretnog trenutka.

Sve dane festivala na gradskoj rivi održavati će se antički sajam, na kojem će izlagači prezentirati/prodavati suvenire i rukotvorine od prirodnih materijala, autohtonu hranu, antikvitete, proizvode napravljene po prirodnim izvornim recepturama kao što se to proizvodilo i radilo u stara vremena. Posebni naglasak dati će se proizvodima mediteranskog podneblja kojima se trgovalo u doba dok je Trogir još bio grčka kolonija Tragurion – maslinovo ulje i proizvodi od maslinovog ulja, vina, likeri, suho voće, ljekovito bilje, začini, suhomesnati proizvodi, riba, sirevi, izvorne gastronomske delicije, proizvodi od gline i keramike, drva, metala, prirodne tkanine, nakit od prirodnih materijala, prirodna kozmetika i sl.

U doba antike umjetnost se stvarala na ulicama, mjestima na kojima se živjelo, radilo i trgovalo. Grad Trogir biti će u ove dane festivala mjesto ulične umjetnosti i radosti, grad plesača, glazbenika, akrobata, žonglera i slikara, koji će nam dočarati svoja umijeća, pokušavajući pritom uhvatiti Kairosa u trenutku njegovog leta za neuhvatljivi pramen njegove kose i tako barem na kratko doživjeti svoj sretni trenutak. Stoga pozivamo likovne umjetnike, ulične zabavljače, glazbenike, izvođače svih vrsta umjetnosti da nam se od 19.-22. lipnja 2015. pridruže u Trogiru na ovogodišnjem festivalu sretnog trenutka – Antičkom sajmu „DANI KAIROSA – TROGIR 2015″.

Kako bismo dodatno dočarali davnu antiku, ugostitelji Grada Trogira prezentirati će nam, na trgovima našega grada, svojim vrhunskim kulinarskim umijećima, bogatu trpezu antičkog doba. Već tradicionalno, i ove godine, krenuti ćemo u potragu za skrivenim Kairosom. U Noći Kairosa tragači će kroz potragu za svojim sretnim trenutkom naučiti mnogo o tajnama uskih gradskih kaleta, grbova na plemićkim dvorima i crkvama, a sve to kroz igru koja u svima nama budi uspavanu djecu – jer igra je u čovjeku od pamtivijeka.

Pozivamo i Vas da nam se priključite i vratite se od 19. – 22. lipnja 2015, zajedno sa svim sudionicima ovog festivala kao i posjetiteljima našeg drevnog grada, u antičko doba, te pokušate barem na trenutak uhvatiti Vaš sretni trenutak.