190 godina Narodne glazbe u Trogiru

tg

Na blagdan svete Cecilije zaštitnice glazbenika Narodna glazba Trogir svečano je obilježila svoj 190. rođendan.

Nakon što su u Gradskoj loži održali tradicionalni promenadni koncert, okupili su se na svečanoj misi za sve preminule glazbenike, koju je u katedrali Sv. Lovre prevodio dekan Trogirskog dekanata i katedralni župnik don Vinko Sanader.

NGT svCecilija02Potom su u svojim prostorijama u palači Ćipiko organizirali prigodni domjenak, na kojem su uz gradonačelnika Antu Stipčića, koji je također njihov dugogodišnji član, bili i njegov zamjenik Radovan Slade-Šilović, te brojni ugledni gosti s kojima ovo društvo surađuje.

Kao i svake godine uručena su priznanja i diplome članovima za vjernost glazbi i višegodišnje djelovanje u tom društvu.

Za 10 godina diplome su dobili: Petar Dominik Čavka, Tomislav Zečić, Manuela Bareta i Sanja Debak Vukušić

Za 20 godina nagrađeni su Marin Milić i Šimun Šubić.

Za čak 60 godina aktivnog rada u društvu diplomu je dobio Milan Bilić

Marija Seka Rožić i Ante Toni Paraman proglašeni su najglazbarima, a Ivan Karačić koji za ovu prigodu dođe iz inozemstva nagrađen je šaljivom diplomom za najglazbara u inozemstvu.

Veterani Tomislav Šantić, Ante Tonći Guina, Luka Karara i Ivo Hrabar nagrađeni su Poveljom za dugogodišnje djelovanje u društvu.

Prigodni poklon uručen je gradonačelniku, a Povelja je dodijeljena i zamjeniku gradonačelnika Radovanu Slade-Šiloviću koji je zbog odsutnosti nije mogao preuzeti na Svečanoj skupštini.
Povelja je također uručena i Katedralnom zboru koji svake godine na blagdan Svete Cecilije svojim pjevanjem uveliča svetu misu.